A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto tavaly, a csapat 2019-es autójának bemutatásakor arról beszélt, hogy az idény során véleményes helyzetekben mindig a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnek lesz elsőbbsége az ifjonc Charles Leclerc-rel szemben.

A dolog nem igazán működött, a csapatutasítások, a pilótasorrend inkább csak összekavarta a dolgokat és feszültséget, bizalmatlanságot generált, jó néhány incidens alapja lett.

Úgy tűnik, 2020-ban szeretnék ezt elkerülni, Vettel és az immár második ferraris évét kezdő Leclerc idén egyenlő lesz.

„Változtak a dolgok. Charles-nak már van egy évnyi tapasztalata nálunk. Ugyanazon a szinten lesznek, szabadon küzdhetnek majd. Hagyjuk őket versenyezni” – szögezte le a 2020-as modell leleplezése után Binotto.

A szabad versenyzés ugyanakkor a tavalyi Brazil Nagydíjon nem működött, a két versenyző ütközött és kiesett…

„Mindketten tanultunk a Brazíliában történtekből” – mondta Leclerc a bemutatón. „Szabadon versenyezhetünk, ugyanakkor azért csapattársak vagyunk. Nagyon sokan dolgoznak az autón, egy csapat vagyunk, ilyesminek nem lett volna szabad megtörténnie. Tanultam belőle. Valószínűleg több helyet hagyunk majd.”

Bár 2019-ben deklaráltan Vettel volt az első számú – legalábbis az év elején –, a német azt mondja, ő tavaly is egyenlőséget érzett, ezért nem vár változást 2020-tól:

„Nem az volt, hogy más autóm volt vagy ilyesmi. Mindketten ugyanolyan autót vezetünk, ugyanolyan esélyeink vannak a jó szereplésre. Ez sosem volt számomra kérdéses, és szerintem Charles számára sem. Szóval semmi sem változik. Tavaly is egyenlő esélyekkel kezdtünk, idén is így lesz.”