Anthoine Hubert a Forma-2 spái futamán vesztette életét egy négyes incidensben. Juan Manuel Correa nagy sebességgel, majdnem derékszögben találta el Hubert autóját, a becsapódást a fiatal pilóta nem élhette túl.

Az incidensben két további versenyző, Giuliano Alesi és Ralph Boschung is érintett volt, az FIA vizsgálata most mindannyiukat tisztázta az esetleges felelősség alól.

Az FIA vizsgálata szerint “nem volt egyetlen konkrét oka” sem a balesetnek, a tragikus ütközés “események szerencsétlen láncolata” következtében történt.

Az eseménysorozat azzal kezdődött, hogy Alesi autója korlátnak ütközött az Eau Rouge kijáratában. Alesi “nagy valószínűséggel” jobb hátsó defekt miatt veszítette el uralmát az autója felett.

Boschung és Hubert megpróbálta elkerülni, hogy Alesi autójának ütközzön, de közben összeértek egymással. Hubert 260-as tempóval haladt, amikor elveszítette autója első szárnyát, a Raidillonban korlátnak ütközött, majd a kanyar kijáratában visszapattant a versenyívre.

Correa autója az Alesi autójából származó törmelék miatt vált irányíthatatlanná, 218 km/h-s sebességgel csapódott Hubert-nek. A becsapódás 81 g erejű volt.

Az FIA vizsgálata nem talált arra bizonyítékot, hogy bármelyik versenyző figyelmen kívül hagyta volna a sárga zászlókat vagy a pályán kialakult körülményeket. A sportbírók és a versenyirányítás jelzései is megfelelőek voltak, illetve időben történtek.