A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a napokban azt állította, hogy a Ferrarinál idén lejáró szerződésű Sebastian Vettel már érdeklődött náluk az esetleges visszatérésről, ám nemleges választ adtak neki, az energiaital-gyártó ugyanis nem akar/lenne képes még egy drága versenyzőt alkalmazni.

Marko egy másik interjúban a Forma-1-es visszatérést tervező Fernando Alonso szerződtetését is kizárta, a kétszeres világbajnok spanyol ellen még több dolog szól, mint az eredetileg Red Bull-nevelt, a csapat eddigi legnagyobb sikereit hozó Vettel esetében.

„A dolgok jelenlegi állása szerint Fernando Alonso Red Bullnál való visszatérése teljesen elképzelhetetlen” – nyilatkozta az osztrák a Motorsport-Magazin.comnak.

„Két oka is van ennek. Először is ott van Alonso és a Honda viszonya, ami szerintem romokban van. Másodszor pedig a mi Forma-1-es programunk az utánpótlás-nevelésre alapul, azaz a fiatal tehetségeink jutnak el a csúcskategóriába. Ha leigazolnánk Alonsót, ő lenne a mezőny legöregebb versenyzője, ez ellentmondana az egész filozófiánknak” – magyarázta az osztrák.

„De amúgy is lehetetlen a dolog, hiszen Honda-motorokat használunk” – utalt arra, hogy a japán gyártónál azóta sem bocsátották meg a spanyolnak a mclarenes években nyilvánosan hangoztatott kritikáit, panaszait.