Sebastian Vettel szerződése idén lejár, az elmúlt években látott küszködés miatt pedig cseppet sem biztos a négyszeres világbajnok ferraris jövője.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko egy friss interjúban azt állította, volt neveltjük és sikerpilótájuk már érdeklődött náluk a visszatérés lehetőségéről.

„Sebastian tudni szerette volna, hogy lehetséges lenne-e a 2021-es visszatérés, de részünkről ez lehetetlen” – mondta az osztrák a német Auto Bildnek.

„Lehetetlen, mert négyszeres világbajnokként Sebastiannak jelentős fizetési követelése lehet. Nekünk hosszú távú szerződésünk van Maxszal (Verstappen), és az a szerződés sem olcsó, ezért nem fér bele egy második drága pilóta.”

Marko szerint Vettel számára esetleg a Mercedes is alternatívát jelenthet:

„Vettel érdekes opció lehetne a Mercedes számára. A német állampolgársága ott tényleg előnyt jelent, más kérdés, hogy Toto Wolff és Lewis Hamilton nyitott lenne-e az érkezésére.”

„Ha az autó fekszik neki, Sebastian továbbra is képes jól teljesíteni, Idén egyszerűen jól kell vezetnie. Ha képes lesz megverni Leclerc-t, akkor a Ferrarinál is meg kell gondolniuk magukat” – tette hozzá.