A Ferrari 2007 óta nem nyert egyéni, 2008 óta konstruktőri bajnoki címet, így az előző idények kudarcai után idén is ugyanaz a cél: legyőzni a címvédő Mercedest és az immár talán nem pusztán harmadik erőként szereplő Red Bullt.

„Sosem adjuk fel. A célunk a győzelem, így sem 2020-ban, sem azután nem fogunk lazítani” – jelentette ki a vezérigazgató, Louis Camilleri kedden egy befektetői tájékoztatón.

„Az idei év kimondottan kritikus lesz a Forma-1 szempontjából. A célunk továbbra is a győzelem, ezért folytatjuk az infrastruktúra, az erőforrások fejlesztését, tovább invesztálunk a műszaki kreativitásba, hogy a 2020-as idény során végig fejlődjön az autónk.”

F1: Kritikus év vár a Ferrarira 1

A 2021-ben életbe lépő 175 millió dolláros kiadási plafon miatt idén nem pusztán az idei autó fejlesztésére kell költeni, amit csak lehet, még 2020-ban el kell végezni, ki kell fizetni, mielőtt életbe lép a korlátozás, azon felül persze, hogy a műszaki szabályok is teljesen új koncepciót hoznak.

„Ahogy már említettük, a Forma-1 terén belehúzunk, hiszen 2021-re vadonatúj autót kell építenünk, nem egy létezőt kell továbbfejlesztenünk. 2021-ben jönnek az új technikai szabályok, jelentősen eltérő autót kell fejlesztenünk, ami már idén további kiadásokat kíván” – mutatott rá a Ferrari-vezér.