A Ferrari-specialista szakíró, Leo Turrini január közepén arról írt, hogy értesülései szerint a Scuderia 2020-as autója a szimulációk és a szélcsatornás munka során alulmúlta a mérnökök várakozásait.

Az olasz újabb beszámolója már pozitívabb képet fest a maranellói gárda felkészüléséről.

„A múlt heti jelek már jóval biztatóbbak. Még mindig nem megy minden simán, de ahogy korábban is mondtam, van még idő” – írta blogján Turrini, hozzátéve, hogy a csapat 2020-ra kiszámíthatóbb autóval szeretne előállni.

„A jó eredményeken kívül a cél az, hogy egyszerűbb gépük legyen, amely nem mutat hirtelen teljesítményváltozásokat az eltérő pályákon.”

Bár a Ferrari motorját a riválisok gyanakodva figyelték, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új műszaki irányelveinek kiadását követően pedig mintha vissza is esett volna a teljesítmény, Turrini szerint semmi gond az erőforrással:

„Maranellóban meg vannak győződve róla, hogy nincs probléma a motor teljesítményével. Binotto (Mattia, csapatfőnök) biztos benne, hogy legalábbis nem rosszabb a Mercedesénél vagy a Hondáénál.”

A Ferrarinál tavaly komoly feszültség alakult ki a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a vártnál sokkal erősebben teljesítő ifjonc, Charles Leclerc között, sokak szerint az idei évben még komolyabb problémák lehetnek. Turrini nem osztja ezt a vélekedést: „Vettel és Leclerc viszonya sokkal simább, mint a 2019-es turbulencia alapján gondolnánk.”

A Ferrari – a mezőnyből elsőként – jövő kedden leplezi le 2020-as autóját.