A koronavírus-járvány miatt a papíron április harmadik hétvégéjén következő Kínai Nagydíj rendezése kétséges, a Forma-1-esek az egészségügyi kockázatok miatt nem szeretnének, sőt talán nem is tudnának Sanghajba utazni.

A svájci Speed Week felvetette, hogy a színfalak mögött felmerült az októberi Orosz Nagydíjjal való csere, de Szocsiból úgy reagáltak, hogy ő bizony ragaszkodnak a tervezett időpontjukhoz.

„A nagydíj időpontját tavaly októberben jóváhagyta az FIA, és nem is fog változni” – mondta a szervező Alekszej Tyitov a TASZSZ hírügynökségnek.

Ami a hivatalos döntést illeti, akár már a héten megszülethet, a Forma-1, az FIA és a csapatok képviselőiből álló Stratégiai Munkacsoport ugyanis szerdán tárgyalja meg a sanghaji futam sorsát.

A Red Bull-főnök Christian Horner a BBC-nek azt mondta, hogy bízik benne, hogy a Forma-1 irányítói „a megfelelő döntést hozzák majd, legyen szó akár elnapolásról, akár a futam törléséről”. Horner a légi közlekedési korlátozásokra és a kormányzati ajánlásokra utalva hozzátette, hogy a dolgok jelen állása szerint az F1 „el sem tudna utazni” Kínába.