A január legmeglepőbb F1-es híre volt Max Verstappen (korai) szerződéshosszabbítása a Red Bull-lal, a hollandot 2023 végéig köti új szerződése a csapathoz. Van azonban egy fontos záradék, amely lehetővé teszi Verstappen számára az idő előtti lelépést.

“Általánosságban ez egy fix szerződés, és amennyiben minden jól alakul, nem lesz semmi probléma” – mondta Helmut Marko.

“A Hondával 2021 végéig van szerződésünk, de ha motor nélkül maradnánk, az nyilvánvalóan megbonyolítaná a jövővel kapcsolatos terveinket.”

“Egyébként is világos, hogy versenyképes motorra van szükségünk Verstappen megtartásához. Az új szerződéssel elégedettek vagyunk, mert stabilitást és hihetetlenül nagy motivációt ad az egész csapatnak.”

“A nagy célunk, hogy Maxot, aki nálunk kezdte karrierjét, az F1 legfiatalabb bajnokává tegyük a Hondával közösen.”

Marko nem alaptalanul bizakodik, még a riválisnál is úgy látják, hogy a Honda nagy lendületben van. “A Honda az a gyártó, amelyik a legtöbbet fejlődött. A fejlődésük ütemét nézve messze a Ferrari előtt járnak” – dicsérte a japánokat Andy Cowell, a Mercedes motorfejlesztési igazgatója.

“A Red Bull képes világbajnok autót építeni, Max Verstappen rendkívüli, a Honda pedig őrülten keményen dolgozik. Nagyon izgalmas lesz!”