Fernando Alonso saját maga is tett arról, hogy megromoljon a McLaren és a Honda kapcsolata. Leghíresebb beszólását a 2015-ös Japán Nagydíjon, azaz a Honda hazai versenyén eresztette el, amikor GP2-esnek nevezte az autójában dolgozó motort.

Alonsóból a frusztráltság beszélt, miközben sorra hagyták le az ellenfelek, egy interjúban azonban most elismerte, hogy hiba volt ezt mondania.

“A pillanatnyi frusztráció beszélt belőlem, és talán nem kellett volna ilyesmit mondanom” – ismerte el Alonso, ugyanakkor a sajtót is felelőssé tette, hogy ekkora ügy lett belőle.

“Nem egy tévés interjúban vagy sajtótájékoztatón mondtam. Egy mérnökömmel folytatott privát beszélgetés volt, amit nem akartam a nyilvánosság elé vinni.”

“Amiket mások mondanak, arról nem olvasok semmi extrát, bezzeg az én nyilatkozataim mindenhol ott vannak.”

“Nagyon örülök, hogy a Honda ma már versenyeket nyer, de az a motor, ami az én autómban volt, nem ugyanaz, mint ami Brazíliában nyert. Nekem a Q1-ből való továbbjutásért kellett küzdenem, több száz helyes rajtbüntetést kaptam. Én olyan vagyok, hogy kimondom, amit gondolok. De van, hogy tévedek.”

Alonso számára nem is kérdés, hogy megpróbálkozik az F1-es visszatéréssel. “2021 egy jó lehetőség, most frissnek és késznek érzem magam erre. Meg fogom próbálni.”

“Nagy az önbizalmam, és tudom, hogy bármelyik autót el tudom vezetni. Ha minden jól megy, nyerni is képes vagyok.”

Alonsóból a három élcsapat valószínűleg nem kér, az egyetlen reális esélye az lehet, ha a Renault-nál felszabadul egy hely.