A 2016-os világbajnok Beyond Victory nevű podcastjában korábban elmesélte, hogy Schumacher maga volt “Mr. Pszichojátszma”. Rosberg egy vécés esetet elevenített fel példa gyanánt – írta a GPHírek.

“Csak egy WC volt a garázsban, ő éppen bent volt. Tíz perc volt az időmérőig, én pedig tudtam, hogy most van még két percem pisilni egy utolsót, majd beszállni az autóba” – mondta Rosberg.

“Michael azonban bent volt a falnak dőlve, nézte az óráját, és tudta, hogy ha három perccel az edzés kezdete előtt jön ki, még éppen lesz ideje beülni az autóba anélkül, hogy időt veszítene és lerombolná a csapat teljes időmérős stratégiáját.”

Rosberg végül el tudta végezni a dolgát, ám állítása szerint a pánikolás kihatott az időmérős teljesítményére. Nick Fry, aki akkoriban a Mercedes ügyvezető igazgatója volt, nem tudja elképzelni Schumacherről, hogy efféle játszmázásba bonyolódott volna.

“Fogalmam sincs, hogy ez igaz-e, de meg lennék lepve, ha az lenne. Én nem láttam semmilyen pszichológiai játszmát vagy efféle butaságokat közöttük, valójában pont az ellenkezője volt a helyzet, Michael már-már apáskodó volt” – cáfolta Rosberg szavait Fry.