Fernando Alonso a héten befejezi legújabb kalandját, a Dakar-ralit, májusban pedig harmadszorra is nekifut az amerikai Indy 500-nak, további tervei, céljai egyelőre nincsenek, nyitva a Forma-1-es visszatérés lehetősége.

„Először letudom a Dakart, majd jön az Indy 500, nyáron pedig döntenem kell majd a jövőről. Gondolok a Forma-1-es visszatérésre. Most is Forma-1-es versenyzőnek érzem magam, azt szeretem a legjobban, abban vagyok a legjobb. Nem tudom, hogy visszatérek-e vagy sem, de a nyáron elgondolkodom majd a következő két-három évemről” – mondta a 2018 végén kiszállt kétszeres világbajnok a spanyol El Partidazo de Cope rádióműsorban.

„Az F1 az autóversenyzés csúcsa, de megvannak a hátrányai is. Az F1 teljes elkötelezettséget kíván. Volt már 18 ilyen évem, most fel kell mérnem, hogy akarok-e további két-három ilyet.”

Alonso: Nem aktuális a ferraris visszatérés 1

A visszatérésnek természetesen csak versenyképes autóval lenne értelme Alonso számára – de úgy tűnik, volt csapatával, a Ferrarival annak ellenére sem számol, hogy Sebastian Vettel helye megüresedhet 2021-re:

„Meglátom majd, melyik csapatnál van lehetőség, kiket érdekelne a dolog. Minden lehetőséget meg kell vizsgálnom.”

„Még nem tárgyaltam a Ferrarival. Szép volt a ferraris korszakom, de szerintem nem aktuális a visszatérés. Emellett úgy gondolom, hogy egyértelműen Leclerc-re építik a jövőjüket. Meglátjuk, ki lehet majd versenyképes 2021-ben – az is lehet, hogy a Ferrari nem lesz az esélyesek között.”