December elején röppent fel, hogy a kanadai milliárdos, F1-csapattulajdonos és versenyzőapuka Lawrence Stroll a Forma-1-ben a Red Bull névadó szponzoraként jelen lévő Aston Martin felvásárlására készül.

Akkor ezt egyik érintett fél sem erősítette meg, bár a pénzügyileg megroggyant brit luxussportkocsi-gyártó oldaláról nem zárták ki új befektető(k) érkezését.

Most újabb lendületet kapott az ügy, ugyanis a Bloomberg is arról tudósít, hogy Stroll „előrehaladott tárgyalásokat” folytat az Aston Martinnal, úgy tudni, 200 millió fontért (78 milliárd Ft) többségi tulajdonrészt szerezne a cégben.

F1: Készül az Aston Martin-hatalomátvétel? 1

Az eredeti híradás hozzátette, hogy Stroll a hatalomátvétel után F1-es csapatát az Aston Martin márkanévvel, brit versenyzöldben szeretné működtetni, ez azonban elég problémásnak tűnik, hiszen az AM jelenleg és egészen 2021-ig a Red Bull Racing névadó szponzora, ráadásul a Valkyrie hipersportkocsit közösen építették, a hosszútávú világbajnokság (WEC) 2020-21-es szuperszezonjában pedig együtt is indítják majd.

Nem kizárt persze, hogy semmi sem lesz a Stroll-féle beszállásból, mert másokat is érdekel az üzlet, lehet, hogy már a Volvót és a Lotust is a portfóliójában tudó, a Daimlerben kisebbségi résztulajdonnal rendelkező kínai Geely Group jobb ajánlatot tesz az Aston Martinra.