Bár a 22 éves Charles Leclerc mindössze harmadik Forma-1-es évét kezdi idén, a Ferrari monacói pilótája máris a sportág egyik sztárjának számít.

A Ferrari-nevelt ifjonc nagyszerű alsóbb kategóriás eredményeket követően 2018-ban mutatkozott be az F1-ben az Alfa Romeo Saubernél, melynek csapatfőnöke, Frederic Vasseur úgy véli, az ifjoncnak igazi világbajnoki kvalitásai vannak.

„Úgy gondolom, hogy Charles megvan az, ami főként a világbajnokokra jellemző, azaz, hogy nagyon-nagyon magabiztosak az autóban, amelynek köszönhetően időnként egészen emberfeletti dolgokra is képesek” – idézte a Motorsport.com a francia szakembert.

„És ez az önbizalom az autón kívül lehetővé teszi az önkritikát is, azt, hogy magukra vállalják a hibákat, mert tökéletesen tisztában vannak a potenciáljukkal, azzal, hogy bajnokok, és ki merik mondani, hogy oké, ma rosszul vezettem. Csak a bajnokok képesek erre. Papírforma szerint jobbak a többieknél, de képesek felelősséget vállalni – ez pedig a csapat számára is hasznos, mert máskülönben rossz irányba vihetik a dolgokat.”

F1: Leclerc-nek bajnoki jellemzői vannak 1

Vasseur, aki korábban az alsóbb kategóriákban számos későbbi F1-es futamgyőztest, sőt világbajnokot nevelt ki, nem tudja levetkőzni az utánpótlás-nevelő énjét, a közös alfás év után most is közelről figyeli Leclerc ferraris szereplését

„Nagyon örülök a sikereinek, mert nagyszerű éve volt, ami persze lehetett volna még jobb is Bahrein és pár másik futam nélkül, de így is nagyon szépen dolgozott. Az időmérőn elképesztő a tempója, ami lenyűgöző. Igazán örülök neki, 200 százalékosan megérdemli, ahol tart. Ő az egyetlen, akit a mai napig figyelek.”