A Ferrari 2019-re erős, az egyenesekben gyors autót épített, a vörös járgány ugyanakkor hátrányban volt a Mercedeshez és a Red Bullhoz képest a leszorítóerő terén, ez is szerepet játszhatott abban, hogy a négyszeres világbajnok eddigi legrosszabb idényét produkálta az olasz csapatnál, és végül fiatal csapattársa, Charles Leclerc előtte is végzett a bajnokságban.

A maranellói gárda igyekszik segíteni a négyszeres világbajnoknak, a csapatfőnök, Mattia Binotto azt mondja, az idei autó sokkal jobban passzolhat majd Vettel vezetési stílusához.

„Olyan autót tervezünk, amelyik jobban illeszkedik Sebastian vezetési stílusához – nagyobb leszorítóerő lesz hátul” – állította a Motorsport.comnak.

„A leszorítóerő hiánya nagyobb sebességet eredményezett, de nem hozta azt, amit reméltünk. Sebnek több gondja volt az autóval, mint Charles-nak, főleg a szezon elején. A nyári szünet után már jobb volt a helyzet, mert változtattunk az autón.”

„Vettel egyértelműen a projektünk egyik kulcsfigurája. Nagyon tapasztalt és nagyon jól ismeri a csapatot. A visszajelzései nagyon fontosak és Charles is sokat tanult belőlük” – indokolt Binotto.

Míg Leclerc-rel a Ferrari karácsony előtt egészen 2024-ig hosszabbított, Vettel szerződése a jövő évben lejár, a csapat valamikor a Spanyol Nagydíj környékén kíván dönteni a 2021-es felállásról, a németnek tehát jól kell kezdenie a szezont, amire esélye is lehet, ha tényleg sikerül a kedvére való autót adni alá.