2018 nyarán Daniel Ricciardo nagy meglepetést okozott azzal, hogy a magától értetődőnek tűnő Red Bull-os hosszabbítás helyett a Renault-val írt alá két évre. A fizetésre biztos nem lehet panasza, hiszen 55 millió dollárt tesz zsebre a két szezonért, de az idei eredmények egyértelműen elmaradtak attól, amihez a Red Bullnál szokott, sőt, a saját és a csapat elvárásaitól is.

Az első renault-s év nem volt épp sikersztori, de a 30 éves ausztrál azt mondja, a meglepően rossz hétvégék ellenére nem elégedetlen:

„Számítottam mélypontokra, minden csapatnál vannak ilyenek. A Mercedesnél, ahol a győzelemhez vannak szokva, a negyedik hely mélypont. Szóval minden idény során van ilyesmi” – magyarázta az F1 hivatalos oldalának.

„A csúcspont megfelelt a várakozásaimnak, tudtam, hogy benne lesz az évben a top5-ös eredmény, de a mélypontoknál azért vakargattuk a fejünket, hogy ennyire azért nem kellene hátul lennünk. Nem gondoltuk, hogy minden futamon az első ötben leszünk, de azt hittük, a 14. helyeken azért mát túl vagyunk. Szóval ez azért okozott fejtörést, az az igazság, hogy sok munka vár még ránk.”

„De a mélypontok csak lökést adtak. Visszatekintve pozitívumnak számítanak, mert utána alig vártam, hogy újra elöl legyünk, és a csapat is összekapta magát, amivel nagyon elégedett voltam. Nem éreztem úgy, hogy gödörbe kerültünk és magunknak is hazudunk, hanem az volt, hogy nem-nem, kapaszkodjunk vissza oda, ahová tartozunk.”

Ricciardo: Ez csak olaj volt a tűzre 1

Az idei szereplés után a Renault-nak nincs választása, előrébb kell lépniük, Ricciardo pedig új csapattársához, Esteban Oconhoz hasonlóan dobogós helyezéseket céloz 2020-ra:

„Azt hiszem, jövőre eljuthatunk oda, hihetünk 2020-ban. Igen, azért nem kézenfekvő, de hiszem, hogy ha tényleg hozzuk, amit hiszünk, hogy hozni tudunk, akkor ott lehet a dobogó. Az idei év nem tört meg minket, inkább olaj volt a tűzre. Nem ábrándultam ki.”

Míg volt csapattársa, Max Verstappen idén három futamot nyert a Red Bull-Hondával, a bajnokságban pedig a mercisek mögött, de a ferrarisok előtt, a 3. helyen zárt, Ricciardo a 21 fordulóból mindössze nyolc alkalommal szerzett pontot, a 9. lett az egyéni versenyben.