A Forma-1-ben 2016 második felében a Manornál bemutatkozott, 2017-18-at a Force Indiánál (Racing Point) eltöltő Esteban Ocon 2019-re nem jutott versenyzői üléshez, az idei szezont a Mercedes tartalékosaként töltötte.

Miután a német márkánál úgy döntöttek, hosszabbítanak Valtteri Bottasszal, Ocont a tavalyi visszautasítást követően újra a Renault-hoz próbálták meg bejuttatni, ezúttal sikerrel, így az ifjonc 2020-tól Daniel Ricciardo csapattársa lesz a francia csapatnál.

A kérdésre, hogy nem bánja-e, hogy lemaradt a mercedeses lehetőségről, és helyette a Renault-nál versenyez majd, így felelt az RMC rádiónak adott interjújában:

“Nem csalódás, sokkal inkább megkönnyebbülés. Mostantól egy francia csapatnál vezetek, melynek célja, hogy pár éven belül visszatérjen a csúcsra.”

A Renault Ricciardo és Nico Hülkenberg párosával idén gyenge, a 2018-ast alulmúló évet teljesített, a bajnokságban visszacsúsztak az 5. helyre. Ocon természetesen felfelé, előre szeretné vinni a csapatot, magának is komoly célt tűzött ki a jövő évre.

“A Renault célja az, hogy jobban teljesítsen a múlt évnél. Egyértelmű, hogy idén nem szerepeltünk elég jól, nem lehet cél az 5. hely. Az én egyéni célom az lesz, hogy a következő idényben dobogóra álljak, majd az, hogy az autó fejlesztésével felzárkózzunk a három élcsapathoz.”