A Liberty Media hatalomátvétele előtt, a Bernie Ecclestone-féle F1-korszakban nem nézték túl jó szemmel a versenyzők közösségi médiás aktivitását. Különösen Lewis Hamilton tevékenysége szúrta Ecclestone-ék szemét, az akkori vezetésnek nagyon nem tetszettek a rendszeresen megosztott videók.

Frank Arthofer, az F1 digitális igazgatója szerint Hamilton egy rakás jogi következményekkel fenyegető levelet kapott Ecclestone-éktól.

“Van egy vicces sztori, amit a főnököm, [az F1 kereskedelmi igazgatójaként dolgozó] Sean Bratches mesélt el” – kezdte Arthofer. “Miután a Liberty megvette az F1-et, az egyik első munkaebédjét Lewis Hamiltonnal fogyasztotta el.”

“Lewis a kezébe nyomott egy rakás fenyegető levelet Bernie Ecclestone-tól, mert Lewis felvételeket vágott ki a fedélzeti kamerás anyagaiból, és ezeket kitette az Instagramra.”

A Liberty Media vette a lapot, és azóta lazított a hivatalos felvételek közösségi médiára vonatkozó korlátozásain. “Ha együttműködünk a versenyzőkkel és a csapatokkal, abból nemcsak a Forma-1, hanem a partnereink és a szponzoraink is profitálhatnak” – vélekedett Arthofer.