A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 2019-ben legrosszabb ferraris idényét töltötte, sőt, a bajnokságbeli 5. helynél csak első teljes évében, 2008-ban szerepelt rosszabbul a Toro Rossóval, akkor a 8. lett, míg 2014-ben, utolsó Red Bull-os évében, a fiatal Daniel Ricciardo mellett szintén 5. lett.

Vettel ferraris szerződése 2020 végéig él, de már az idény közben felröppent, a szezonzáró hétvégén pedig újra lendületet kapott a pletyka, miszerint az idei szezon után visszavonul.

Vasárnap, az abu-dzabi Nagydíjat követően a német gúnyolódva hessegette el ezeket a találgatásokat, amikor arról kérdezték, tudja-e, hogy mit szeretne mostani szerződése lejártát követően, 2021-ben.

“Vakációzni!” – vágta rá, majd így folytatta. “De úgy tudom, már jövőre is vakáción leszek! Úgy hallottam, hogy abbahagyom. Nem tudom, kitől indult a pletyka, de úgy tűnik, még nálam is többet tud. De mivel önök, az újságírók mindig jól tudják a dolgokat, valószínűleg pár héten belül nekem is leesik majd (hogy visszavonulok).”

F1: Vettel csak nevet a kiszálláson 1

Vettelt azzal is szembesítették, hogy a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton képben lehet a Ferrarinál 2021-re, még csapatfőnöke, Mattia Binotto is azt nyilatkozta a hétvégén, hogy örül, hogy az angol elérhető lesz.

“Úgy tudom, már most is ferraris” – utalt Hamilton közúti Ferrarijaira. “Nem? Szóval nem lesz változás. Szerintem jó kliens, nem is egy Ferrarija van.”

A 32 éves, friss háromszoros apuka Vettel kiszállásának lehetőségét a Ferrari főnöke is elhessegette, Binotto azt mondta, kétsége sincs, hogy a német 2020-ban is náluk vezet:

“Seb nagyon motivált, ahogy azt az idény második felében bizonyította is. Nem kérdés, hogy jövőre is velünk lesz, és abban is biztos vagyok, hogy még motiváltabb lesz, hogy jobban teljesítsen.”