A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel 2019-ben legrosszabb ferraris idényét töltötte, sőt, a bajnokságbeli 5. helynél csak első teljes évében, 2008-ban szerepelt rosszabbul a Toro Rossóval, akkor a 8. lett, míg 2014-ben, utolsó Red Bull-os évében, a fiatal Daniel Ricciardo mellett szintén 5. lett.

Vettel ferraris szerződése 2020 végéig él, de már az idény közben felröppent, a szezonzáró hétvégén pedig újra lendületet kapott a pletyka, miszerint az idei szezon után visszavonul.

Vasárnap, az abu-dzabi Nagydíjat követően a német gúnyolódva hessegette el ezeket a találgatásokat, amikor arról kérdezték, tudja-e, hogy mit szeretne mostani szerződése lejártát követően, 2021-ben.

“Vakációzni!” – vágta rá, majd így folytatta. “De úgy tudom, már jövőre is vakáción leszek! Úgy hallottam, hogy abbahagyom. Nem tudom, kitől indult a pletyka, de úgy tűnik, még nálam is többet tud. De mivel önök, az újságírók mindig jól tudják a dolgokat, valószínűleg pár héten belül nekem is leesik majd (hogy visszavonulok).”

F1: Vettel csak nevet a kiszálláson 1

Vettelt azzal is szembesítették, hogy a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton képben lehet a Ferrarinál 2021-re, még csapatfőnöke, Mattia Binotto is azt nyilatkozta a hétvégén, hogy örül, hogy az angol elérhető lesz.

“Úgy tudom, már most is ferraris” – utalt Hamilton közúti Ferrarijaira. “Nem? Szóval nem lesz változás. Szerintem jó kliens, nem is egy Ferrarija van.”

A 32 éves, friss háromszoros apuka Vettel kiszállásának lehetőségét a Ferrari főnöke is elhessegette, Binotto azt mondta, kétsége sincs, hogy a német 2020-ban is náluk vezet:

“Seb nagyon motivált, ahogy azt az idény második felében bizonyította is. Nem kérdés, hogy jövőre is velünk lesz, és abban is biztos vagyok, hogy még motiváltabb lesz, hogy jobban teljesítsen.”

Forrás: Fotó: Getty Images