A mercedeses Valtteri Bottas csütörtökön rövid közleményben jelezte, hogy elválik feleségétől, Emilia Pikkarainentől, a finn a Forma-1-es karrier jelentette nehézségekkel indokolta a dolgot.

Nem olyan rég arról is hallhattunk, hogy a Ferrarihoz idénre előléptetett Charles Leclerc szakított barátnőjével, hogy kizárólag az F1-re koncentrálhasson, úgy tűnik, nem mindenkinek sikerül összeegyeztetnie a párkapcsolatot a a csúcskategóriában való versenyzéssel.

Így van ezzel a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton is, akinek 2007-es bemutatkozása óta mindössze egyetlen hosszabb, komolyabb kapcsolata volt az énekesnő Nicole Scherzingerrel, de annak is hasonló okokból lett vége.

“Hasonló ez minden sportolónál. Talán egy kicsit más abban a tekintetben, hogy mi állandóan utazunk, őrült sokat vagyunk távolt. Ez még egy plusz dolog lehet, ami tényleg borzasztó nehézzé teszi egy jó kapcsolat fenntartását, hacsak nem tökéletes minden” – mondta az angol.

“Sportolónként változó, hogy ki milyen egyensúlyt talál a karrier és a tartalmas, minőségi szabadidő között. Nekem nagyon nehéz volt ez úgy, hogy a célom az, hogy a lehető legversenyképesebb legyek. Az embernek 100 százalékosan el kell köteleznie magát, mert az nem fér bele, hogy kevésbé legyen elkötelezett, mint a csapattársa. Csak egy van az emberből, el kell dönteni, mire mennyit szán önmagából. Minden azon múlik, mennyi áldozatot vagyunk hajlandók vállalni” – magyarázta a nehézségeket.

Vannak persze ellenpéldák is, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Romain Grosjean például – legalábbis amennyire kívülről látszik – boldog családi életet képes vinni az F1 mellett, de ahogy Hamilton is mondta, egyéne válogatja, ki hogyan képes összeegyeztetni a karriert és a magánéletet.