A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt idén alaposan megizzasztotta fiatal csapattársa, a 22 éves Charles Leclerc, a monacói az időmérőkön és a futamokon is jobb eredményeket ért el nála, ráadásul a német jó néhány amatőr, érthetetlen hibát is elkövetett, ezért sokak szerint itt lenne az ideje, hogy visszavonuljon, lejárt a szavatossága.

“Nem, szerintem nem” – mondta a német DPA hírügynökségnek a felvetésre a 32 éves Vettel. “Szerintem a kor nem olyan kritikus tényező az F1-ben, mint más sportágakban. Persze végső soron itt is igaz az, ami a többi sortnál is: ha elég jó vagy, akkor elég fiatal is vagy.”

A fiatal Vettel annak idején példaképként, majd mentorként tekintett Michael Schumacherre, ma pedig a legenda fia, a Ferrari utánpótlásprogramjába tartozó Mick van hasonló viszonyban a négyszeres bajnokkal.

“Természetesen tudok róla (hogy mentorként tekint rám), jól is esik ezt hallani Micktől” – mondta erről. “Már 12 éve vagyok a Forma-1-ben, ezért más a perspektívám, mint annak idején, egy kicsit távolságot tartva, kevésbe gyorsan ítélem meg a dolgokat. Ez az évek haszna.”

Vettel: Nincs tervben a visszavonulás 1

A pilóta ferraris szerződése 2020 végén jár le, de azt mondja, egyelőre nincs tervben a kiszállás, a visszavonulás.

“Nincs szándékomban visszavonulni a belátható jövőben. Nagyon élvezem a versenyzést. Persze az is természetes, hogy 12 év után néha a jövőbe tekintek és elgondolkodom azon, hogy mi jöhet azután. Szerintem nem jó ötlet úgy abbahagyni valamit, ami ennyire meghatározza az ember életét, hogy ne tudnánk, merre tovább.”

“A visszavonulást illető döntésnek magától kell jönnie, hogy az ember nyugodtan mondhassa, ennyi volt. Nem jó, ha külső tényező diktálja az időzítést. Számomra egyértelmű, hogy amikor abbahagyom, akkor befejeztem, nem fogok visszatérni. Ehhez pedig az kell, hogy nyugodt szívvel mondhassam, ennyi volt, vége.”