Bár egyelőre a mercedeses Lewis Hamilton uralja a Forma-1-et, a 34 éves angol előbb vagy utóbb mindenképp visszavonul, ahogy teszi azt majd belátható időn belül a négyszeres bajnok Sebastian Vettel is.

A mostani nagy nevek mellett persze már ott vannak a feltörekvő sztárok, a Red Bull-os Max Verstappen 22 éves kora ellenére már évek óta tényező.

A holland azt mondja, rajta – és az idén berobban ferraris Charles Leclerc-en – kívül is lesznek ászok a jövőben.

“Nem csak Charles és én vagyok, annak még jó pilóták. Lando Norris (McLaren) nagyon tehetséges, nagyon jó. Talán George Russell is képbe kerül, de egyelőre nehéz őt megítélni a Williamsben. De végül ez a generáció fog a bajnoki címért küzdeni, hiszen az idősebbek visszavonulnak majd” – mondta a német Sport Bildnek.

F1: Verstappen nyolcszoros bajnok lenne, naná! 1

Verstappen még bőven tiniként került az F1-be, és bár az évek mennek, 2020-ban még mindig esélye lesz rá, hogy minden idők legfiatalabb bajnoka legyen – a Red Bull deklarált célja is ez. A kérdésre, hogy melyiket szeretné jobban, ha ő lenne a legfiatalabb vagy inkább azt, hogy rekordszámú, nyolc bajnoki címet szerezzen, így felelt:

“Nyolc bajnoki cím! Könnyű válaszolni, bármikor ezt választanám. Nagyszerű a legfiatalabbnak lenni, de az ember szeretne a lehető legjobb lenni. Nem azt mondom, hogy tényleg nyolcszoros bajnok leszek, de ha választanom kell, a nyolc címet választom.”

A bajnoki sikerhez persze jó autó is kell, egyelőre bizonytalan, hogy megkapja-e ezt jövőre a Red Bullnál. Verstappen szerződése 2020-ig szól az energiaital-gyártóval, természetesen téma az esetleges átigazolása, a Ferrarival és főképp a Mercedesszel hozták már hírbe.

F1: Verstappen nyolcszoros bajnok lenne, naná! 2

A lap finoman érdeklődött, hogy melyik színt választaná a szoba festésekor, a vöröset vagy az ezüstöt…

“A kedvenc színemet, a kéket!” – felelte, hitet téve a Red Bull mellett.

És ha a kéket nem lehet választani?

“Akkor az ezüstöt. De ennek semmi köze a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz. Az ezüst egyszerűen jobban mutat a falon, mint a vörös” – mondta nevetve.

“Tudom, hogy vannak pletykák, spekulációk, de ezekkel nem igazán foglalkozom. Tudom, hogy mim van és hogy mit kell tennem: a lehető leggyorsabban kell vezetnem. Ezt élvezem. A külső dolgok ezt nem befolyásolják.”