Noha a téli teszteken még úgy nézett ki, idén versenyképes lehet a Ferrari, már az első néhány futam után kiderült, hogy legfeljebb a konstruktőri második helyre hajthat a csapat.

Ezt végül sikerült megszerezni, a második hely azonban nyilvánvalóan kevés a Ferrarinak. Jövőre ismét bajnoki címet akar ünnepelni a csapat, komoly téli munka várható.

“A Ferrarinál soha nem lehet elég jó a második hely” – tette egyértelművé Mattia Binotto csapatfőnök. “Nagyon intenzív télre készülünk. A cél, hogy jövőre még erősebbek legyünk, és felkészüljünk az előttünk álló kihívásokra.”

“A szezon végéhez közeledve szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak az egész éves szenvedélyes támogatásukért. Ezen a hétvégén a lehető legjobb eredménnyel szeretnénk kedveskedni nekik az idény lezárásaként.”

“Abu-Dzabi az utolsó helyszín, mindenki számára hosszú szezon ér véget. Voltak hullámvölgyeink és -hegyeink egyaránt: a szezon első fele nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, de képesek voltunk visszavágni.”

“Különösen figyelemre méltó, ahogy a nyári szünet után reagáltunk: zsinórban három győzelmet és hat pole-t szereztünk, hazai pályán, Monzában is győztünk.”

A két ferraris közül Charles Leclerc-nek van még esélye az összetett harmadik hely megszerzésére, 12 pontos hátrányt kellene ledolgoznia Max Verstappennel szemben. A csapat ugyanakkor még sosem nyert a Yas Marina versenypályán.