Noha úgy tűnik, végre kezd összeállni a Honda Forma-1-es projektje, a Red Bull, illetve Max Verstappen sikerei még nem feltétlenül jelentenek garanciát arra, hogy a japánok 2020 után is maradnak a sorozatban.

A Red Bull szerződése egyelőre 2020 végéig érvényes a Hondával, és noha korábban voltak olyan hírek, hogy közel lehet a hosszabbítás, a japánok nem csak a sikerek alapján fognak dönteni.

“Elkezdtük kiszámolni, hogy mennyibe fognak kerülni számunkra az új szabályok” – magyarázta Jamamoto.

“Jelenleg minden autógyártó nehéz helyzetben van, a környezet változása az elektromos hajtás felé kényszerít mindenkit. Kiszámoljuk a fejlesztési költségeket, és házon belül megbeszéljük az ügyet.”

“Való igaz, hogy a költségek jelentik a legnagyobb fejtörést. A győzelem az első számú prioritás, ha a részvétel mellett döntünk, próbálunk nyerni.”

“Pozitív, ha jó eredményeink vannak, de fontosabb, hogy egyensúlyban legyenek a kiadások. Nagyon sokat kell költenünk arra, hogy felgyorsítsuk a fejlesztéseket az éllovasok utolérése érdekében.”

“Próbáljuk kitalálni, hogyan tudnánk fenntartani a jelenlegi helyzetet úgy, hogy párhuzamosan a költségeket is csökkentsük.”