A 32 éves Nico Hülkenberg a hétvégén – egyelőre – utolsó Forma-1-es futamára készül, hiszen a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj után búcsúzik a Renault-tól, 2020-ra pedig nem talált versenyzői ülést más csapatnál.

Kor- és honfitársa, Sebastian Vettel nem érti, hogyan pottyanhat ki az F1-ből egy olyan versenyző, mint ő.

“Furcsa ez, hiszen gyerekkorunk óta ismerem Nicót, már akkor együtt versenyeztünk. Keserű, hogy egy hozzá hasonló pilóta nem jut üléshez. Ez is példázza, hogy bizonyos dolgokkal baj van a Forma-1-ben.”

“Nagyon remélem, hogy visszatér, ugyanis megvannak a képességei ahhoz, hogy itt legyen, és nem szeretnék az egyetlen német pilóta lenni” – mondta a spanyol Marcának a Ferrari pilótája.

Hülkenberg csapattársa, Daniel Ricciardo is reméli, hogy látjuk még az F1-ben a németet.

“Egyértelműen megvannak a képességei ahhoz, hogy újra itt legyen. D nem féltem akkor sem, ha nem tér vissza, okos, vállalkozó szellemű srác, ha valami másba fog, ott is helytáll majd” – idézte a Speed Week a renault-s ausztrált.

A sportágban ragyogó alsóbb kategóriás eredmények – A1GP-, Forma-3-as Európa- és GP2-es bajnoki címek – után 2010-ben bemutatkozott német a Williamsnél kezdett, majd 2011-ben a Force India tesztpilótája lett, 2012-ben versenyzővé lépett elő. 2013-ban egy évre a Sauberhez igazolt, de onnan visszatért a silverstone-i alakulathoz, majd 2017-re került a Renault gyári alakulatához. Hülkenberg mindig is megbízható, a pontokat gyűjtő pilótának számított, de a nagy ígéretet az F1-ben nem váltotta be, sőt, 176 futammal a háta mögött jó ideje az övé a dobogós helyezés nélküli legtöbb verseny nem túl hízelgő rekordja.