A Ferrarinál a szezon kezdetétől feszültség kezdett kialakulni az első számúként megnevezett négyszeres világbajnok Sebastian Vettelé és az elvárásokat messze túlteljesítő, a német fejére növő Charles Leclerc között, ami a Brazil Nagydíjon ütközésben, kettős kiesésben csúcsosodott ki.

A Red Bullnál annak idején Vettellel és Mark Webberrel hasonló dolgokat megélő Christian Horner örül, hogy ő most csak külső szemlélő.

“Mindig az adott eseten múlik, és persze minden csapatnál más és más a hozzáállás, mindenkinek más a megközelítése, szóval nehéz megítélnem a ferraris helyzetet. De ilyen esetekben mindig a csapat a vesztes. Nyilván nehéz eset ez” – mondta az Autosportnak.

“Örülök, hogy nem az én versenyzőim, mert sosem könnyű az ilyen. Az autóversenyzők nagyon versengő emberek, ezért gyakran kerül ellentétbe a csapat és az egyén érdeke” – tette hozzá.

A Ferrari-főnök, Mattia Binotto az interlagosi incidens után a múlt hét során többször is beszélt a pilótákkal, és bár nagy szembesítés nem volt, állítólag mindent tisztáztak.

A Ferrari elnöke, John Elkann a múlt héten azt mondta a történtek kapcsán, hogy “nagyon dühös”, a versenyzőiknek pedig észben kell tartaniuk, hogy a Scuderiánál mindig a csapat az első.