A Ferrari versenyzői nem értek célba a múlt vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíjon, miután a futam 66. körében a frissebb gumikon lévő Charles Leclerc a célegyenes végén megelőzte a 4. helyen haladó csapattársát, Sebastian Vettelt, aki viszont visszatámadott a 4-es kanyarra vezető egyenesen, a manőver közben pedig összeértek és mindketten defektet kaptak.

Az ütközéssel csúcsára – vagy mélypontjára – ért a két versenyző közti, a szezon kezdete óta tartó rivalizáció, a történteket legfeljebb annyi menti, hogy a dupla nullázás a bajnokság szempontjából semmit sem számított, a Ferrari idei 2. második helye már a futam előtt biztos volt.

Csütörtökön egy torinói rendezvényen a Ferrari – és a Fiat-Chrysler – elnökét, John Elkannt is megkérdezték az interlagosi esetről, válaszában nem finomkodott.

“Nagyon dühös vagyok a vasárnapi verseny miatt. A történtek rávilágítottak, hogy a Ferrari a legfontosabb. Legyenek bármilyen jók is a versenyzőink, nem szabad megfeledkezniük arról, hogy a Ferrari pilótái. A csapatmunka az első, csakis az számít, hogy a Ferrari győzzön” – mondta.

“A pole-ok szempontjából kiemelkedő volt ez az év, de sajnos nem sikerült őket győzelmekre váltani” – utalt arra Elkann, hogy hiába indult összesen kilenc alkalommal az első rajtkockából valamelyik vörös autó, mindössze három futamgyőzelmet könyvelhettek el.

F1: “Nagyon dühös” a Ferrari-vezér 1