A Forma-1-es Amerikai Nagydíj utózöngéiben kiemelt szerepet kapott Max Verstappen nyilatkozata, amelyben a holland az erősorrendben váratlanul visszaeső Ferrarit ekézte, mondván, „ez van, ha nem csalnak”. Verstappen az olaszok visszaesését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyik friss műszaki direktívájával hozta összefüggésbe, ami az üzemanyag-átfolyás mérését szabályozta. A Brazil Nagydíj helyszínén a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel nem is hagyta szó nélkül a Red Bull-os ellenfél vádaskodását, azt a „szakmaiatlan” és az „éretlen” jelzőkkel illette.

Ezek után a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert kérdezték a kommentháborúról, de szerinte az egészet csak a média és annak befolyásoló hatása robbantotta ki. „Talán egy kicsit játszottak Max gondolataival, amikor hollandról németre, majd angolra fordították” – fejtette ki álláspontját.

F1: Manipulálták Verstappen gondolatait? 1

Az FIA a brazil versenyhétvége újabb technikai direktívát adott ki, ami miatt egyre szűkül a motorgyártók mozgástere.

„A csapatok folyamatosan kérdésekkel bombázzák a technikai delegációt, mert ez egy versenyistálló, egyúttal egy komplikált üzlet is” – tért ki a motorok legalitásának kérdésére a Red Bull-főnök. „Megkérdezzük, hogy mi a helyes értelmezése a szabályoknak, és mi nem. Ez a karosszériára és a motorra is igaz. Néhány dolog már tisztázódott az austini hétvégén, valamint a mostani hétvége előtt, és talán a hétvége folyamán is tisztáznak néhány dolgot. Ez csak azt mutatja, hogy az FIA valóban felügyeli a motorokat átfogó ellenőrzésekkel.”