Bár az érdeklődés óriási, a szervezők már 2021-re is adtak el jegyeket, a három és fél évtized után elvileg jövő tavasszal visszatérő Forma-1-es Holland Nagydíj sorsa kérdéses.

A közlekedés mellett az építőipart – így a pálya felújítását, a környező infrastruktúra fejlesztését – is érintő új szabályozások, valamint a helyi érdekvédő szervezetek megakadályozhatják, hogy Zandvoort elkészüljön 2019-re, ezért az F1 vezetése is kénytelen felkészülni erre a lehetőségre, ismerte el a versenyek szerezéséért felelős fejes, Sean Bratches.

“Nem ismerem pontosan a jogi részleteket, de úgy gondolom, hogy a holland emberek képesek lesznek kezelni a problémákat. Hiszek ebben” – mondta libertys főnök a holland Nieuwsuur adásában, hozzátéve, hogy azért B tervük is van baj esetére.

“Természetesen van B tervünk. Több lehetőségünk is van, ha úgy alakul. De egyelőre megegyezésünk van Zandvoorttal, kidolgozott menetrenddel. Pillanatnyilag úgy tekintem, hogy jövő májusban ott leszünk és versenyt rendezünk.”

Zandvoort alternatívája az asseni pálya lehet.

“Jó a kapcsolatunk Assennel, jó hírű pálya. Lehet, hogy egy napon ott versenyzünk majd” – mondta a felvetésre az amerikai.