A Red Bull-os Max Verstappen kész Forma-1-es őrületet indított el Hollandiában, ezért 2020-ban, 35 év után újra Forma-1-es Holland Nagydíjat rendeznek Zandvoortban.

A jövő tavaszi futam iránt óriási volt az érdeklődés, a jegyárusítás kezdete előtt majdnem egymillióan regisztráltak belépőért, garantált a telt ház 2020-ra, sőt, a szervezők már azon gondolkodnak, hova lehetne további lelátókat építeni.

De még ez is semmi, a Holland Nagydíj “frontembere”, az egykori pilóta Jan Lammers azt állítja, már 2021-re is veszik a jegyeket a rajongók.

“Elképesztő!” – mondta a holland Formule 1-nek. “Példa nélküli dolgok zajlanak, például az, hogy már 2021-re is eladtunk 35 ezer jegyet.”

A zandvoorti pályát a jövő évi futamra felújítják, modernizálják, ám vannak, akik nem örülnek a fejleményeknek, egy helyi környezet- és érdekvédő szervezet keményen lobbizik, hogy ne rendezhessenek Forma-1-es futamot a helyszínen. Az ügy még nem zárult le, de Lammers korábban azt mondja, tudomása szerint bírják a helyi kormányzat és az állam támogatását is.