Lewis Hamilton jelenlegi mercedeses szerződése 2020 végéig él, ahogy a Ferrarinál Sebastian Vettel, a Red Bullnál pedig Max Verstappen is a jövő év végéig van lekötve.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff nemrég már jelezte, hogy az idei év lezárulta után, már a télen szeretne tárgyalni a hosszabbításról a múlt vasárnap óta már hatszoros világbajnokkal, ám egy friss nyilatkozatában arról beszélt, nem zárható ki, hogy az angol máshova, mondjuk a Ferrarihoz menjen 2021-re.

“Természetes, hogy a versenyzők a Ferrariról, a Forma-1 legfontosabb márkájáról álmodoznak. A Forma-1-ben a vörös olyan, mint a Nap” – mondta a Sky Italiának.

A kérdésre, hogy vajon Hamilton is a napfénybe vágyik-e, így felelt:

“Nem erre vágyik, ő győzni akar. Olyan csapatnál, olyan emberekkel akar lenni, akik szeretnek dolgozni. Érzelmileg, a szívében pedig egyértelműen a Mercedeshez tartozik jelenleg.”

Mercedes: Hamilton is pótolható 1

Wolff azért hozzátette, hogy “lehetséges”, hogy a szupersztár máshol keresi majd a sikereket 2021-től.

“Reményeink szerint miénk lesz a Forma-1 legversenyképesebb autója, a prioritás pedig Lewis megtartása. De ha ő szeretne körülnézni a piacon, nekünk is azt kell tennünk. Vannak még pilóták, akik tetszenek.”

Hamilton az elmúlt időszakban többször is elmondta, hogy bár nagy rajongója a Ferrarinak, valószínűleg lojális marad az őt 13 éves kora óta támogató Mercedeshez az F1-ben és azon túl is.

Ha az angol mégis távozna, a Mercedes minden bizonnyal Max Verstappent szeretné a helyére ültetni – a holland tehetséget már az F1-es bemutatkozása előtt kinézték, de a Red Bull-lal ellentétben nem tudtak neki lehetőséget adni a száguldó cirkuszban, így került az energiaital-gyártó programjába.