Új, 15 ezer négyzetméteres gyárépülettel bővülhet a Racing Point silverstone-i bázisa, mely 2021 augusztusára készül el a tervek szerint. Tervezését a csapat tulajdonosa, Lawrence Stroll is figyelemmel kísérte. A létesítmény 603 férőhelyes parkolóval, valamint helikopter-leszállóhellyel egészül ki.

A jelenlegi épületet még a csapat korábbi jogelődje, a Jordan húzta fel – ez a későbbiekben logisztikai műveletekhez, kamionparkolóként, valamint raktárként fog funkcionálni.

„Nagyon örülök annak, hogy megkaptuk az engedélyt a terveinkhez, méghozzá abban az időintervallumban, amelyben akartuk” – kommentálta a hírt a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer. „Most már csak a részleteket kell fixálni – a következő év első negyedében meg is kezdődnek a munkálatok, és szeretnénk, ha már a 2021-es szezon nyári szünetében átköltözhetnénk. Ha fejlődik a csapatunk, a jelenlegi létesítmény nem lesz elég nagy. Márpedig 10-20 százalékkal növelni tervezzük dolgozóink számát, ehhez pedig helyre van szükség.”

A dél-northhamptonshire-i tanács elismerte, hogy a mostani objektum nem biztosítana megfelelő körülményeket a csapat fejlődéséhez, nincs elég hely a terjeszkedéshez: hiányosságok vannak a tárolás, valamint a kutatás-fejlesztés terén is. Hozzátették továbbá, hogy a Racing Point komoly hatással van a helyi gazdaságra is.