A középmezőny legjobbjaként zárt, a negyedik sorba kvalifikálta magát a McLaren a Forma-1-es Amerikai Nagydíjra. Lando Norris még egy kisebb csodát is véghez vitt azzal, hogy az élen zárt a Q1-ben, de végül csapattársa, Carlos Sainz mögött végzett – a harmadik edzésen is brillírozó brit újonc elárulta, hogy a pénteki harmatos kezdés után a szél adott nekik új lendületet.

„A szél ezúttal egy picit jobban kedvezett nekünk, mint pénteken, ami jó és rossz is egyúttal” – nyilatkozta Norris. „Jó, mert sikerült az előnyünkre fordítani, így erős helyzetből várhatjuk a futamot, de vasárnap újra olyan lesz a szél, mint pénteken volt, így a verseny trükkösebbnek ígérkezik, az időmérőnél.”

„A 7-8. hely volt a maximum, amire képesek voltunk. Csak egy szett gumim maradt a Q3-ra, míg a többieknek kettő. Javulhattam is volna, de ennél sokkal jobbat nem tudtam volna menni, így is elégedett vagyok” – tette hozzá.

F1: Újra régi önmagát idézte a McLaren 1

Sainz eközben elismerte, meglepte őt a McLaren tempója. „Elégedett vagyok, mert a két Q3-as köröm elképesztően jó volt. Hirtelen találtam magamtól két-három tizedet, amire nem számítottam, így összejött az 1:32-es idő, 1:32.8-cal, ami nagyon jó érzés volt” – lelkendezett a spanyol, aki a futamot illetően próbál óvatosan bánni az esélylatolgatással, hiszen a negyedik sor ellenére Mexikóból is pont nélkül távozott a McLaren.

„Az északi széliránynak köszönhetően nagyon jó volt az autónk. Valami miatt megváltozott a viselkedése, az okot mi sem értjük. A versenyen azonban ismét olyan lesz a szél, mint a második edzésen, ez hatással lesz ránk. Le kell szegnünk a fejünket, és kielemeznünk az adatokat, hogy biztosan elkerüljünk egy mexikói buktához hasonló esetet.”