Idei ötödik, pályafutása 11. rajtelsőségét szerezte a texasi kvalifikáción Valtteri Bottas, a Mercedes finnje mögött a ferraris Sebastian Vettel lett a második, a Red Bull-os Max Verstappen pedig a harmadik.

Az első három helyezettel a korábbi Forma-1-es pilóta, a 2010-es DTM-bajnok Paul di Resta készítette az interjúkat.

Valtteri Bottas, Mercedes (1.): „Igen, boldog vagyok, mert a Q3 elején sikerült összerakni egy szép kört. Ez pedig remek érzés egy ilyen pályán. Trükkös volt a tegnapi nap, mert néhány dolog nem volt rendben az autómon, ma reggel azonban jó munkát végeztek a szerelők, és minden apró részletet megtaláltunk, amire fókuszálnom kellett. Én pedig rájöttem arra, mit kell tennem a Q3-ban. Az utolsó körön tapadást veszítettem, de annak örülök, hogy más sem tudott javítani a végén.”

Sebastian Vettel, Ferrari (2.): „Összességében elégedett vagyok. Meglátjuk, mi lesz holnap: egy jó versenyre, egy jó rajtra lesz szükség. Mindannyian a közepes gumikon rajtolunk, tehát senki sem lesz lépéselőnyben. Az első kör azonban biztosan fontos lesz, mert utána hosszú lesz a verseny.”

Max Verstappen, Red Bull (3.): „Úgy vélem, nagyon jó, hogy ezen a pályán ennyire versenyképesek vagyunk. Nagyon szoros volt az időmérő edzés. Szerintem alapvetően jók vagyunk a versenyen, ráadásul ezúttal egy körön is megvolt a tempónk. Ez sokkal több reményt ad nekünk a holnapi napra.”