A riválisok tanácstalanul állnak a Ferrari idei motorelőnye előtt, egyesek azt sejtik, hogy valami trükközés lehet a háttérben. Voltak, akik hivatalos állásfoglalást is kértek az FIA-tól, de a szövetség ezekre egyelőre nem reagált.

Mattia Binotto csapatfőnök korábban azt mondta, örülne egy hivatalos óvásnak, ebben az esetben ugyanis a csapat tisztázhatná magát, és bebizonyíthatná a gyanakodóknak, hogy tévednek.

“Minden Forma-1-es csapat nagyon keményen dolgozik azért, hogy bármilyen területen előnybe kerüljön” – mondta Binotto. “Mi nagyon keményen dolgoztunk a motorunk fejlesztésén, ami nem volt a legjobb a hibrid korszak 2014-es kezdetén.”

“Büszkének kell lennünk arra, hogy most mi vagyunk a mérce. Szomorú, hogy az újságokban és az interneten ehelyett egészen más dolgokat olvasok.”

“Mások is kerültek már előnybe a múltban ezen a területen, de akkor senki nem kezdett ujjal mutogatni rájuk. Mi a hátrányunkra reagálva csak annyit tettünk, hogy keményebben kezdtünk dolgozni a motorunk fejlesztésén.”

“Az FIA mindig és folyamatosan vizsgálja a telemetriai adatokat, állandóan ellenőrzi, hogy az összes motor megfelel-e a szabályoknak. Minden évben és minden versenyen folynak a vizsgálatok.”

“Van előnyünk ezen a területen, talán nem olyan nagy, amekkorának az emberek gondolják. De ez csak a kemény munkánknak köszönhető, amire nagyon büszkék is vagyunk.”