A Mexikói Nagydíjon eleve különleges a dobogós ceremónia amiatt, hogy a pódium a célegyenes helyett a stadionrészlegen található, de a szervezők idén még tovább csavartak a dolgon, a győztes pilótát, Lewis Hamiltont az autójával együtt lift emelte fel a díjkiosztásra, az első három versenyző mellett pedig egy hagyományos mexikói mintájú versenyoverallba és bukósisakba öltöztetett szelfibotos ember is “csinálta a show-t”.

A közvetítésben jól lehetett látni, hogy a 2. helyen végző Sebastian Vettel arrébb tessékelte a “kabalaembert”, Lewis Hamilton pedig a tömegbe hajította az illető sombreróját.

“Nagyon nem tetszett, hogy a szelfis fickó próbált befurakodni a fotónkba, szóval arrébb toltam. Amúgy se vagyok oda a szelfikért” – mondta a későbbi, leülős sajtótájékoztatón a ferraris német.

“De az autó felemelése jó volt, szerintem nagyon menő. Nagyon jól be lehetett vonni az egész stadiont, a tömeget, szóval nagyrészt tetszett, csak a szelfis koma és a trófeák nem nem” – tért át a névadó szponzor csillagos egyendíjára.

“Kár ezért, amikor itt van egy nagyszerű futam, ennyi energiát fektetnek bele, aztán ilyen unalmas, szar trófeákat kapunk. A jövőben lehetne valami más, valami hagyományos mexikói. Komolyan, mindenütt ott van a Heineken felirat, nem kell még a trófeára is rárakni azt a francos csillagot! Inkább valami olyan legyen, amilyet akkor osztottak, amikor korábban itt volt a Forma-1.”

Vettel legutóbb a Magyar Nagydíj idején kelt ki az egyentrófeák ellen, felidézve, hogy 2015-ben  a győzelmét ő az akkori szponzori díja helyett kért is egy porcelánt nálunk, és örömét kifejezve, hogy a Hungaroringen pár éve visszatértek a Herendi kupákhoz.