Max Verstappen hátrasorolásának köszönhetően a pole-ból vághatott neki a Forma-1-es Mexikói Nagydíjnak Charles Leclerc, ám a monacói kétkiállásos stratégiája nem bizonyult igazán kifizetődőnek, ráadásul a második kerékcseréjét a csapata is elrontotta, így végül a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót.

„A második etapunk nem igazán volt jó” – nyilatkozta a futam után a Sky Sportsnak. „Nem tudom miért, de nem éreztem magam jól a közepes gumikon. Az első szett sokkal jobb volt. Az első kerékcserét azért teljesítettük korábban, hogy lefedjük Albont, noha tudtuk, hogy még kétkiállásos taktika esetén is korán jövünk, de aztán a legtöbben átálltak egy kiállására.”

„Úgy vélem, van még mit tennem a versenyeken, főleg ami a taktikát illeti, ami ezúttal nem volt jó. Jobban együtt kell működnöm, ami a rádiózást illeti, és segítenem a csapatot abban, hogy jó stratégiát állítson össze, ahogyan Seb is csinálja” – tette hozzá.

A csapattárs Sebastian Vettel a második pozícióban zárt, de Leclerc ennek ellenére őrzi a harmadik helyet az összetettben. Három versennyel a vége előtt hat pont a monacói előnye a némettel szemben, de még a Red Bull-os Max Verstappen is lőtávolságon belül van a 16 egységnyi lemaradásával.