Max Verstappen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérő edzésén, de közel sem biztos, hogy megtarthatja a Red Bull versenyzője a pole-pozíciót. Az utolsó kanyarban a holland előtt haladt Valtteri Bottas, aki Mercedesével a falnak csapódott.

Verstappen a sárga zászló lengetése ellenére még gyorsabb volt az utolsó szektorban, mint korábban, ráadásul saját bevallása szerint nem emelte el a lábát, amikor elment a romok mellett.

F1: Vizsgálat az időmérő után, elvették Verstappen pole-ját! 1

A versenybírák először nem is akarták vizsgálni az esetet. A döntést heves reakciók övezték a közösségi felületeken, talán ez is alátámaszthatja azt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség mégis behívatta Verstappent.

Kérdéses, hogy kap-e büntetést Verstappen, és ha igen, mi lesz az. Bár a hasonló esetek a múltban mindig hasonlóan, azaz valamilyen hátrasorolással végződtek, könnyen megeshet, hogy ezúttal más lesz a helyzet. A telemetriaadatok szerint ugyanis a Red Bull-versenyző a kör legvégén nem növelte sebességét, hiába mondta Verstappen az ellenkezőjét.

F1: Vizsgálat az időmérő után, elvették Verstappen pole-ját! 2

Leclerc (piros) és Verstappen (kék) utolsó körének összehasonlítása. A holland az utolsó métereken lassított

FRISSÍTÉS: a versenybírák háromhelyes hátrasorolást és két büntetőpontot osztottak ki Verstappennek. Az indoklás szerint azért büntették meg, mert nem lassított le a sárga zászló miatt, noha ezt megtehette volna, hiszen látta a jelzést. Erre bizonyíték az 5-ös számú autó, azaz Sebastian Vettel tette is, aki jelentősen visszalassított a területen.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!