A Forma-1 vezetése három éve próbál tető alá hozni egy második USA-beli F1-es versenyt, a kiszemelt helyszín a floridai Miami.

Az eredetileg a város belső, tengerparti részére tervezett utcai futamot a helyiek ellenállása miatt nem sikerült megvalósítani, de tavasszal képbe került az agglomerációhoz tartozó Miami Gardensben található Hard Rock stadion, a múlt héten az F1 fejesei a létesítmény gazdájával közösen jelentették be, hogy komolyan gondolják az ottani rendezést.

A városi tanács szerdai ülésén gyorsan világossá vált, hogy az ottaniak sem rajonganak az autóverseny rendezéséért, egy helyi lakos kerek perec kimondta, hogy nem akarnak F1-es futamot, az önkormányzati testület pedig ellenszavazat nélkül hozott határozatot arról, hogy a zaj- és környezetszennyezés miatt elutasítják a versenyt.

“Sajnos egy helyi érdekvédelmi csoport igyekszik blokkolni a miami futamot. Ha szeretnének Forma-1-es versenyt látni a Hard Rock stadionban, az alábbi gomb megnyomásával jelezzék a Miami-Dade megyei képviselőik felé, hogy mit jelent Önöknek az F1” – biztatta lobbizásra a rajongókat a döntés után a futam honlapján megjelent közlemény.