A Forma-1-ben idén különösen szoros a középmezőny, minden hétvégén komoly csaták folynak, de a nézők erről nem mindig értesülnek, a közvetítés ugyanis az élen haladókra koncentrál.

A versenyzői szakszervezet, a GPDA egyik igazgatója, Romain Grosjean azt mondja, a pilóták egyetértenek abban, hogy a hátrébb haladókat is szerepeltetni kellene, a francia szerint a megoldás is egész egyszerű lenne:

“A szingapúri utolsó körös négyes csatánk szerintem sokkal izgalmasabb volt, mint az, ahogy az autók átértek a célvonalon. Szóval lehetne mondjuk valami megosztott kép, hogy egyszerre lehessen látni a befutót és a még a pályán folyó csatákat is. Ez nagyon frankó lenne. Persze, menő nézni a Ferrari 1-2-t, de ők csak követik egymást, ami azért nem olyan izgi látvány, mint a csatázó autók” – magyarázta a Motorsport.comnak.

“Beszéltünk erről a pilótákkal. A gond az, hogy mindenki ugyanazt a közvetítést kapja, a Forma-1 adja a képet minden televíziónak. Azért jobban is végezhetnék a dolgukat ezen a téren, mert hiányzik, amit mindenki látni szeretne: a kerék a kerék elleni csaták az autók között” – tette hozzá.