A McLaren a múlt hétvégi Japán Nagydíj időmérőjét a “best of the rest”, azaz a három nagycsapat mögötti negyedik erő pozíciójában zárta, Carlos Sainz a 7., Lando Norris a 8. rajtkockából kezdett.

Az angol ifjonc versenyét elszúrta a ferraris Charles Leclerc a pályán elhagyott alkatrészeivel, de Sainz jól versenyezve végül egy 5. hellyel távozhatott Szuzukából. Volt azért egy kis probléma: McLaren spanyol pilótájának szerepléséről a nézők nem igazán értesültek, a tévéközvetítésben ugyanis mindössze 15 másodpercig látszott a versenyző.

Az idén végre tényleg magára találó McLarennél úgy érzik, 2019 folyamán amúgy is a súlyuknál kisebb mértékben jelennek meg, Szuzukával pedig betelt a pohár, válaszokat várnak.

“Dolgozunk az ügyön. Több megbeszélést is folytattunk a Forma-1 vezetésével. A versenyzőink és a szponzoraink miatt is fontos lenne látszani. Folyamatosan dolgozunk a Forma-1-gyel azon, hogy javuljon a megjelenésünk” – nyilatkozta a McLaren szponzorációs ügyekért felelős vezetője, Daniel McEwan.