Brazília idén hivatalba lépett elnöke, Jair Bolsonaro a nagydíj helyszíne után újabb F1-es kérdésben lépett: a McLaren üzemanyag- és kenőanyagpartnerét, az állami tulajdonú Petrobrast kivette a sportágból, szerződést bontottak.

“2018-ban a Petrobras 782 millió brazil reál (56 milliárd Ft) értékű, öt évre szóló reklámszerződést kötött a McLarennel. A kormány döntése alapján a cég keresi a módját a szerződés felbontásának” – jelentette be májusban az elnök.

A McLaren azóta dolgozott az üzlet megmentésén, de úgy tűnik, sikertelenül, brazil sajtóértesülések szerint mostanra felbontották a szerződést. “A McLaren Forma-1-es csapattal kötött, indokolhatatlan szerződést felbontottuk” – közölte a kormány.

A wokingi csapat nem kívánta megerősíteni a hírt: “Az ilyen kérdések az üzleti titkok körébe tartoznak, ezért jelenleg nem kommentáljuk.”

A héten felröppent, hogy a Williamstől távozó Robert Kubica szponzora, a lengyel olajcég PKN Orlen több csapattal, köztük a McLarennel is tárgyal. Akkor azt írtuk, hogy a Petrobras-partnerség miatt a wokingiakkal nincs sok esély az együttműködésre, de a friss fejlemények után már több értelme lenne a dolognak.