Robert Kubica a szezon végén elhagyja a Williamset, a lengyel jövője egyelőre még nem tisztázott. A pilóta nem zárja ki, hogy F1-es háttérmunkát vállaljon, de alapvetően csak akkor szeretne ilyesmit, ha mellette versenyezhet is.

A versenyzési lehetőségekről egyelőre nincs friss információ, de úgy tűnik, hogy a Haas komolyan tárgyal a lengyellel és a szponzorával az együttműködésről. Kubicát a csapat szimulátoros tesztpilótaként alkalmazná, esetleg egy-két szabadedzésen is pályára küldhetnék, főleg, ha összejön a megegyezés a támogatóval, a lengyel olajcég PKN Orlennel.

F1: A szponzort is viheti Kubica a Haashoz 1

Az Orlen idén a Williamsnél szerepelt, de a lengyel PVT televízió tudósítása szerint a héten a Haas főnöke, Günther Steiner Varsóban tárgyalt a cég illetékeseivel. A partnerség logikus lenne, hiszen a Haas idén menet közben elveszítette névadó szponzorát, a Rich Energyt. A 2020-as üzlet mindhárom félnek jól jönne.

Az olajcég a Haas mellett állítólag a Racing Pointtal és a McLarennel is felvette a kapcsolatot, bár velük esélytelenebbnek tűnik az együttműködés, mert bár Kubica szimulátoros munkája akár náluk is jól jöhetne, a Racing Pointnak a SportPesa képében már van névadó szponzora, míg a McLaren partnere a brazil Petrobras, két olajipari támogató pedig ütné egymást.

Az Orlen kommunikációs vezetője, Adam Burak megerősítette, hogy dolgoznak az ügyeken: “Nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk, telefonálnánk vagy leveleznénk több Forma-1-es csapat képviselőivel is.”