Noha az idei Ferrari leszorítóereje nincs a Mercedes szintjén, az olaszok motorteljesítményben kétségtelenül mindenkit lepipáltak idén. Az egyenesekben lényegében verhetetlen a Ferrari, a riválisok pedig vakarják a fejüket azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a háttérben.

A Motorsport.com szerint több rivális az FIA-hoz fordult azt kérve, hogy a szövetség vizsgálja meg a Ferrari motorjának szabályosságát. Arra gyanakszanak, hogy az olaszok az intercoolerrel (töltőlevegő-hűtő) trükközhetnek.

Noha az olajégetést szigorúan szabályozza az FIA, a Ferrari trükkje a gyanú szerint az lehet, hogy az intercooleren keresztül juttatnak be olajat a belső égésű motorba, ami így nagyobb teljesítményt ad le. Más csapatok a Ferrari két részre osztott energiatárolójával kapcsolatban sejtenek sumákolást.

A néhai versenyigazgató Charlie Whitinghoz korábban bátran fordulhattak a csapatok hasonló gyanú esetén, ő akár nem hivatalos állásfoglalást is adott a konkrét megkeresésekkel kapcsolatban, a halála óta azonban erre nincs megfelelő ember és rendszer sem.

Az FIA egyelőre nem reagált a Ferrari szabályosságát firtató kérdésekre.