Nem sokkal a Forma-1-es Japán Nagydíj első szabadedzésének kezdete előtt adott ki egy közleményt a Japán Automobil Szövetség. Ebben bejelentették, hogy minden, a szombati napra tervezett szuzukai eseményt eltörölnek, tekintettel a Hagibis tájfun ekkorra jósolt érkezésére.

A közlemény kiemeli, hogy az FIA és a Forma-1 számára mindennél fontosabb a nézők, a versenyzők, és az összes többi részt vevő ember biztonsága.

Emiatt a vasárnapi menetrend is módosul, ami az európai nézőket igencsak fájóan érinti. A hatvanperces harmadik szabadedzést nem is fogják bepótolni vasárnap, az időmérő pedig magyar idő szerint hajnali 3-tól kezdődik a tervek szerint. A körülbelül egyórás helyosztó után nem sok idejük lesz a versenyzőknek pihenni, ugyanis magyar idő szerint 7:10-től már kezdetét veszi a Japán Nagydíj.

Hivatalos, törlik a szombati F1-es programokat 1

A szervezők fenntartják a változtatás jogát, függően az időjárás alakulásától, de a szombati nap már biztosan pihenőnap marad. Akár az is előfordulhat, hogy a második szabadedzés végeredménye alapján alakul ki a vasárnapi rajtrács, ha a körülmények nem engedik, hogy lefussák a kvalifikációt az új időpontban.

Kövesd Forma-1-es oldalunkat, hogy ne maradj le a száguldó cirkusz legfrissebb híreiről!