A Renault az idény végén elbúcsúztatja Nico Hülkenberget, 2020-ra az idén kispadozó Mercedes-nevelt, Esteban Ocon kerül majd Daniel Ricciardo mellé.

A csapatfőnök, Cyril Abiteboul tudja, hogy a bizonyítási vágytól égő francia ifjonc és a lassan veterán ausztrál közti vetélkedés fejfájást is okozhat, de nem bánja.

“Esteban meg akarja majd verni Danielt. Tudom, hogy lesznek majd kihívások a versenyzők kezelését illetően, de jó probléma az ilyen” – mondta.

“Olyan csapat kell, ahol az emberek éhesek. Éhesek a sikerre, éhesek arra, hogy örülhessenek. A Forma-1-ben egyesek hosszú karriert futnak be, és lassan eljutnak odáig, hogy egyszerűen itt vannak, másodlagossá válik, hogy nyerjenek is” – utalt arra, miért döntöttek a sportágban 2010-ben bemutatkozott, már 33. évét taposó Hülkenberg lecserélése mellett.

F1: A Renault-nál belharcra készülnek 1

Cyril Abiteboul

Érdekes módon Abiteboul egy másik interjúban már épp ellenkező előjellel beszélt a németről, amikor arról kérdezték, szerinte miért nem jött össze a Haashoz való igazolása.

“Nézzük csak meg, hol tart Nico a pályáján. Nem az a típus, aki szimplán csak statisztaként akar az F1-ben lenni. A Forma-1 számára egy út egy cél felé, nem csak egy hely, ahol ellehet. Fontos számára a célok valóra váltása, ahogy számunkra is itt, a Renault-nál” – magyarázta az orosz Championatnak.

“Nico elég profi és tapasztalt ahhoz, hogy felismerje, hogy a Haasnál valószínűleg nem érhette volna el a céljait. Minden tiszteletem a Haasé, de világos, hogy ott nem érhette volna el a kívánt eredményeket.”