A Ferrari komoly fejlesztési csomagot szerelt fel az autójára a Szingapúri Nagydíjon, és noha nem kizárólag ennek köszönhetően, de kettős győzelmet aratott a csapat. A Ferrari az Orosz Nagydíjon is a leggyorsabb autónak tűnt, de stratégiai és műszaki hibák miatt a kettős győzelem helyett végül csak egy harmadik helyet szerzett.

A riválisok sem teljesen értik, mitől lett hirtelen (majdnem) verhetetlen a Ferrari, Mattia Binotto csapatfőnök azonban adott egy nagyon is hihető magyarázatot.

Binottót arról kérdezték, hogy a Szingapúrban bevetett fejlesztési csomag segít-e a 2020-as autó fejlesztésében, erre meglepő választ adott. „Esetleg fordítva – talán a jövő évre szánt fejlesztéseket próbáltuk ki az idei autón” – célozgatott Binotto.

„A szabályok változatlanok maradnak jövőre, szóval akármit is csinálunk idén, az a jövő év szempontjából is hasznos lesz.”

„Ezért koncentrálunk még mindig 2019-re. Mindenből, amit idén megtanulunk az autó általános teljesítményéről, abból jövőre is profitálhatunk.”

Binotto szerint a Ferrari elmúlt hetekben elért eredményei bizonyítják, hogy nincs szükség teljes koncepcióváltásra. „Ami az első szárnyat illeti, többen másolnak minket, mint amennyire mi másoljuk a többieket.”

„Egy hatékony autó mindig fontos a fogyasztás és a végsebesség szempontjából, szóval nem hinném, hogy ez egy teljesen elhibázott koncepció lenne. A gyenge pontjainkon igyekeztünk folyamatosan javítani a szezon során, és mostanra egészen versenyképessé váltunk.”