Az elmúlt hetekben-napokban több hír is megjelent a Forma-1-be igyekvő alakulatokról, először az ázsiai hátterű Pantheráról lehetett hallani, az Orosz Nagydíj hétvégéjén az SMP-vel számos motorsportszériában érdekelt milliárdos, Borisz Rotenberg vetette fel, hogy a közeljövőben beszállnának, majd tegnap egy, a spanyol Camposszal együttműködő monacói társaság jelentette be 2021-es csatlakozási szándékát.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt nemrég azt mondta, ő nem tud komoly jelentkezőkről, mára pedig a Forma-1 vezetése is elhatárolódott az aspiránsoktól.

“Az elmúlt napokban a különböző, a Forma-1-es világbajnokságba való 2021-es beszállási szándékukat bejelentő entitásokról megjelent hírek kapcsán megerősíthetjük, hogy bár értékeljük az érdeklődést, egyetlen személlyel vagy céggel sem folytatunk komoly tárgyalásokat egy új csapat bevételéről” – áll az F1 hivatalos közleményében.

A Forma-1 2021-re tervezett nagy szabályváltozásainak egyik kitűzött célja az új belépők becsalogatása lett volna, de úgy tűnik, mostanra az FIA és az F1 is úgy van vele, épp elég lesz levezényelni a reformokat, az új csapatokkal ráérnek később foglalkozni.