Gőzerővel dolgozik a 2020-as gumikeverékek megalkotásán a Pirelli. A tervek szerint az utolsó módosítások az október 7-én és 8-án tartott gumitesztek visszajelzései alapján történnek, így az Amerikai Nagydíjra már kész lesz az új abroncs.

A Pirelli két-két szett 2020-as gumival készül pilótánként, hogy az istállók idejében elkezdjék megismerni az olasz gyártó termékének működését. A szezon során nem ez lesz az egyetlen ilyen alkalom: a szezonzáró abu-dzabi verseny után is ott maradnak az alakulatok három napig a Yas Marina versenypályán, ahol nyúzhatják a gumikat.

“Austinba minden csapat számára a legjobb opciót szállítjuk” – árulta el Mario Isola, a Pirelli sportigazgatója. “Ez egy kis plusz lehetőség kipróbálni a 2020-as gumikat, mely valószínűleg a C3-as keverék megfelelője lesz.”

Az ötfokozatú lista középső keveréke néhány pályán a leglágyabbnak számít, máshol azonban a legkeményebbnek – a Pirelli gumiválasztásától függően. A csapatok a két szettet a pénteki szabadedzéseken használhatják majd fel, mindenféle korlátozás nélkül.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!