Miután Szingapúrban a bokszkiállások után Charles Leclerc rádöbbent arra, hogy Sebastian Vettel megelőzte őt, a Ferrari monacóija többször is ingerülten érdeklődött csapatánál egy esetleges helycseréről. A váltás végül nem történt meg, Leclerc pedig egyenesen követelte, hogy magyarázzák meg neki a taktikát és azt, hogy miért történt mindez.

A monacói kisebbfajta kirohanására Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója válaszolt, igyekezve megnyugtatni a pilótát. Azóta már a zsinórban négy pole-pozíciót szerző versenyző is belátta, hogy utólag másképp látja az eseményeket.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is elmondta, Leclerc üzenetei nem voltak helyénvalóak. Az olasz szakember szerint az ilyen szituációkra a jövőben oda kell figyelnie pilótájának. “Vannak dolgok, amelyekről nem beszélünk a rádión” – emelte ki.

Binotto nem neheztel Leclerc-re a történtek miatt. “Szerintem tudja, hogy tanulnia kell még, és az a tény, hogy bocsánatot kért érte, azt jelenti, hogy megértette, mi miért történt.”

A csapatfőnök arra is kitért, hogy miért nem cserélték meg pilótáik között a helyezéseket. “Átbeszéltük a dolgokat, és ugyanazt gondoljuk az eseményekről. Az alávágással nem Vettelt akartuk az élre állítani, csak a Ferrarit 1-2-be hozni. Máskor is ugyanígy tettünk volna.”

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!