Érdekesen alakult a 2019-es Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzése Szocsiban, a Red Bull-os Max Verstappen meglepően jó idővel zárt az élen.

Egy darabig úgy tűnt, hogy az első edzés után a másodikat is valamelyik Ferrari-pilóta viszi, a délelőtti első, Charles Leclerc nagyon jó eredményt hozott gyors körén, majd csapattársa, Sebastian Vettel nagyon hasonló, vagy még jobb kör felé haladt, mielőtt belezavart a forgalom, ám a holland több mint háromtizedet tudott még javítani – pedig a rádiós üzenete szerint nem is csípte el tökéletesen az utolsó szektort.

Leclerc és Verstappen mögött a Mercedes párosa következett, már jelentős hátránnyal, míg Vettel egy másodperces lemaradással lett az 5. a már említett okokból.

A másik Red Bull-pilótának, Alexander Albonnak rossz délutánja volt (10.), autóját hosszasan szerelték a garázsban, míg odakint, a pályán hajszál híján nagy balesetet okozott, amikor a 3-as kanyarban lassan poroszkálva húzódott a mögötte nagy sebességgel érkező Hamilton útjába. Az ötszörös világbajnok épp csak elkerülte a Red Bullt.

“Az az igazság, hogy Bottas távolságát hallottam (a rádión), de azt nem tudtam, hogy Lewis is ott érkezik közvetlenül mögötte. Én hibáztam. Előfordul az ilyesmi. Nyilván nagy volt a sebességkülönbség, de egyszerűen nem láttam” – mondta az edzés után a thai-brit pilóta.

Hasonló esete volt a Toro Rosso párosának is, náluk Danyiil Kvjat ijesztett rá Pierre Gaslyra, az orosz gyorsan bocsánatot is kért a rádión, jelezve, hogy nem látta csapattársát.

Az élcsapatok versenyzőin kívül Gasly, a Racing Point párosa és a renault-s Nico Hülkenberg fért be a top10-be.

Az Orosz Nagydíj időérő edzése szombaton a szokásosnál egy órával korábban, 14 órakor kezdődik.

F1: Nagyot villant Verstappen Szocsiban 1